ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Αρθρώσεις

Αρθρώσεις

Αποτελούν την σύνδεση μεταξύ 2 διαδοχικών σπονδύλων και σε γενικές γραμμές είναι οι αρθρώσεις μεταξύ των σπονδύλων (σπονδυλικών σωμάτων, αρθρικών αποφύσεων, σπονδυλικών πετάλων και αποφύσεων). Ωστόσο και ο μεσοσπονδύλιος δίσκος παίρνει μέρος στην λειτουργική σύνδεση των σπονδύλων.

Οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης μπορούν να υποστούν ηλικιακή εκφύλιση ή εκφύλιση μετά από δισκοπάθεια-δισκοκήλη, μετά από οστεοπορωτικό κάταγμα ή μετά από τραυματισμό και να αναπτυχθεί σταδιακά η σπονδυλοαρθρίτιδα ή αλλιώς σπονδυλοαρθροπάθεια, η αρθροπάθεια δηλαδή που αναπτύσσεται μεταξύ των σπονδύλων και των αρθρώσεων τους.

Τα πιο συχνά συμπτώματα από την ανάπτυξη της σπονδυλοαρθροπάθειας είναι

  • Πόνος κατά την κίνηση της σπονδυλικής στήλης
  • Περιορισμός της κίνησης της σπονδυλικής στήλης
  • Οσφυαλγία, η ισχιαλγία
  • Πονοκέφαλος
  • Ημικρανία
  • Ζάλη
  • Σφίξιμο των μυών
  • Πόνος κατά μήκος του άνω άκρου

 

Για την αντιμετώπιση της σπονδυλοαρθροπάθειας είναι αναγκαίο να θεραπευτεί η υποκείμενη νόσος όπως η δικοπάθεια, η δισκοκήλη, η οστεοπόρωση, το μικρο-κάταγμα, ενώ στα προχωρημένα στάδια οι επιλογές περιορίζονται στην ανακουφιστική αντιμετώπιση μέσω εγχύσεων στις σπονδυλικές αρθρώσεις και της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής όπως η ελαστοπλαστική, η κυφοπλαστική και η σπονδυλοπλαστική ή στην χειρουργική σταθεροποίηση των σπονδύλων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Ιατρείο μας έχει εξειδικευτεί στην σαφή διάγνωση και σταδιοποίηση της πάθησης στην Σπονδυλική Στήλη με βάση τις διεθνείς ταξινομήσεις, ώστε να προτείνει στον ασθενή την πιο ενδεδειγμένη για αυτόν αιτιολογική θεραπεία: συντηρητική, φαρμακολογική, Ελάχιστα Επεμβατική ή χειρουργική

Μην παραλείψετε να δείτε ενδεικτικά τις επεμβάσεις μας στην Σπονδυλική Στήλη και τις Μαρτυρίες των ασθενών μας.

Κλειστε Ραντεβου

Σας ενδιαφέρει;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε ή να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα.

Παρακαλώ να είστε όσο ποιο αναλυτικοί γίνεται στην περιγραφή σας.Κάντε check το κουτάκι "Δεν Είμαι Robot"
Πατήστε το κουμπί "Αποστολή"