Δισκοκήλη & Αντιμετώπιση χωρίς Χειρουργείο!

Γίνεται Αντιμετώπιση Δισκοκήλης και χωρίς Χειρουργείο; ΦΥΣΙΚΑ και ΝΑΙ!

Τέλος στην ανοικτή χειρουργική επέμβαση σε περιπτώσεις δισκοκήλης στον αυχένα, το θώρακα και τη μέση βάζει η Ελάχιστα Επεμβατική Ορθοπεδική με την πρωτοποριακή εφαρμογή της Διαδερμικής Δισκεκτομής η οποία εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη, Ασία και την Αμερική με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μια αναίμακτη, ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο με την οποία ο ασθενής λαμβάνει τοπική αναισθησία (και ελεγχόμενη καταστολή), παραμένει στην κλινική το πολύ 1 ημέρα και επιστρέφει αμέσως μετά στη φυσιολογική του ζωή, αφού το τραύμα είναι ελάχιστο, μόλις 6 χιλιοστά και δεν απαιτείται ειδικό πρωτόκολλο αποκατάστασης.

Ενδείξεις της μεθόδου αντιμετώπισης Δισκοκήλης

Κύριες ενδείξεις της ατραυματικής αυτής μεθόδου είναι:

  • Η αποτυχία των συντηρητικών μεθόδων
  • Η στασιμότητα ή/και η προοδευτική επιδείνωση της κλινικής συμπτωματολογίας
  • Η ιππουριδική συνδρομή.

Συνεπώς, η διάγνωση και ο σχεδιασμός της αιτιολογικής αντιμετώπισης της δισκοκήλης στον αυχένα και τη μέση είναι εξειδικευμένη και η Ελάχιστα Επεμβατική Ορθοπαιδική πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά.

Με την εφαρμογή των αναίμακτων μεθόδων της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης, όπως η Δισκοπλαστική και η Διαδερμική Δισκεκτομή, οι ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις σε περιπτώσεις δισκοκήλης στον αυχένα και τη μέση έχουν μειωθεί δραματικά και σε ασθενείς μας στην Ελλάδα, ήδη από το 2013 έως σήμερα.