Δισκοπλαστική Discogel & Ελάχιστα Επεμβατική – MISS

Δίσκος, Δισκοπάθεια, Δισκοπλαστική & Δισκοκήλη

  • Home
  • Δισκοπλαστική Discogel & Ελάχιστα Επεμβατική – MISS

Δισκοπλαστική Discogel & Ελάχιστα Επεμβατική - MISS

Η δισκοπλαστική μέσης ή αυχένα είναι μια πρωτοπόρος και αναίμακτη τεχνική Ελάχιστης Επεμβατικότητας η οποία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς Σπονδυλικής Στήλης, σε περιπτώσεις ασθενών με δισκοπάθεια, προβολή δίσκου ή δισκοκήλη.

Σε σχέση με τις άλλες τεχνικές Ελάχιστης Επεμβατικότητας, η δισκοπλαστική discogel έχει τρομερά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι και η διατήρηση της ανατομίας του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Σε όλες τις άλλες μεθόδους Ελάχιστης Επεμβατικότητας, εκτός δηλαδή από την δισκοπλαστική, προκαλείται με τον άλλο ή με τον άλλο τρόπο ιατρογενής καταστροφή ενός μέρους του δίσκου, επηρεάζεται δηλαδή η φυσιολογία του δίσκου και συνεπώς, η δισκοπλαστική αποτελεί την μοναδική μέθοδο που διατηρεί στο ακέραιο την φυσιολογική ανατομία του δίσκου χωρίς να προκαλεί βλάβη.

Το αντίθετο, η δισκοπλαστική βελτιώνει την εμβιομηχανική δυνατότητα του δίσκου να μεταφέρει τα φορτία του βάρους του σώματος από τον έναν σπόνδυλο στον άλλο, αφού αυξάνει την πυκνότητα του δίσκου, συρρικνώνει τον δίσκο και τον κάνει περισσότερο συμπαγή.

Το Ιατρείο μας έχει εξειδικευτεί και αντιμετωπίζει αιτιολογικά και με μεγάλη επιτυχία τα προχωρημένα στάδια της δισκικής νόσου ή Δισκοκήλης στη μέση με την ενδοδισκική θερμική θεραπεία και χρήση Laser και με την αφαίρεση ελάχιστου τμήματος από τον παθολογικό δίσκο, διαδερμικά και με τοπική αναισθησία (Διαδερμική δισκεκτομή).

Το ιατρείοΚλείστε Ραντεβού

Πλεονεκτήματα Δισκοπλαστικής

Ωστόσο, η δισκοπλαστική έχει και ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων μεθόδων Ελάχιστης Επεμβατικότητας και αυτό είναι η διατήρηση του ύψους του μεσοσπονδύλιου διαστήματος. Στην πράξη δηλαδή ενώ όλες οι άλλες παρεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης της δισκοκήλης προκαλούν μείωση του μεσοσοπονδύλιου διαστήματος, αφού προκαλούν ιατρογενή καταστροφή ενός μέρους τουλάχιστον του δίσκου (λόγου χάρη εξάχνωση του δίσκου με την θερμότητα), η δισκοπλαστική είναι η μόνη μέθοδος που διατηρεί το ύψος του δίσκου σταθερό με αποτέλεσμα να αποφεύγονται μελλοντικές παθήσεις όπως η σπονδυλοαρθρίτιδα, η αρθρίτιδα δηλαδή μεταξύ των αρθρώσεων των σπονδύλων και η σπονδυλική στένωση.

Με την ορθή δηλαδή τοποθέτηση του υλικού της δισκοπλαστικής στον δίσκο, η δισκοπλαστική προλαμβάνει την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων οι οποίες είναι πιθανό στο μέλλον να οδηγήσουν στην  χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές με τις οποίες ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης επιλέγει την ακριβή τοποθέτηση του υλικού της δισκοπλατικής μέσα στο δίσκο. Ο Δρ. Γεώργιος Ευγενιάδης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, επιλέγει εξατομικευμένα και για τον κάθε ασθενή χωριστά το μέρος του δίσκου στο οποίο θα εμφυτεύσει το υλικό της δισκοπλατικής, λόγου χάρη την διατρηματική δισκοπλαστική ή την κλασική δισκοπλαστική ή ακόμα την τεχνική του κυνηγιού της κήλης με βάση την παθολογική ανατομία του εκάστοτε δίσκου.

Παρακολουθήστε το βίντεο Μαρτυρίας της Ασθενούς Κας. Λεμονή για την Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική για Δισκοπλαστική. Η Ασθενής είδε άμεσα Αποτελέσματα!

Click to Play Video

Δισκοπλαστική & Δύσκολες Περιπτώσεις

Επίσης, με την δισκοπλαστική μπορούν να αντιμετωπιστούν δισκοκήλες που βρίσκονται σε περισσότερους από έναν δίσκο. Πράγματι, Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης Δρ. Γεώργιος Ευγενιάδης έχει εφαρμόζει την δισκοπλαστική ταυτόχρονα σε 5 δίσκους, με μεγάλη επιτυχία, ήδη από το 2013.

Συνεπώς, η δισκοπλαστική διατηρεί την ανατομία του δίσκου και δεν καταστρέφει τον δίσκο όπως όλες σχεδόν οι άλλες μέθοδοι Ελάχιστης Επεμβατικότητας που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση της δισκοκήλης. Επίσης, η δισκοπλαστική διατηρεί το ύψος του δίσκου σταθερό προλαμβάνοντας εκφυλιστικές παθήσεις όπως η σπονδυλοαρθρίτιδα και η σπονδυλική στένωση, παθήσεις που είναι πιθανόν να αντιμετωπιστούν στην συνέχεια με χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, η δισκοπλαστική εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε περισσότερους από 1 δίσκους, από εξειδικευμένους ωστόσο Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς Σπονδυλικής Στήλης, όπως ο Δρ. Γεώργιος Ευγενιάδης MD. MSc, MSc, PhD πρωτοπόρο στην εφαρμογή της δισκοπλαστικής στη Β.Ελλάδα και την Μακεδονία, ήδη από το 2013.

Σας ενδιαφέρει;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε ή να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα.

Παρακαλώ να είστε όσο ποιο αναλυτικοί γίνεται στην περιγραφή σας.