Σπονδυλική Στήλη & Αναίμακτη Αντιμετώπιση του Πόνου

Σπονδυλική στήλη & Αναίμακτη αντιμετώπιση του πόνου

Ο πόνος στη σπονδυλική στήλη και συγκεκριμένα στη μέση και τον αυχένα αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες επίσκεψης των ασθενών σε Ορθοπαιδικό Χειρουργό Σπονδυλικής Στήληςκαι όταν η συντηρητική-μη χειρουργική θεραπεία αποτύχει τότε η «ανοικτή» χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να δώσει τη λύση.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται από το ιατρείο μας αναίμακτες τεχνικές για την αντιμετώπιση του πόνου από την δισκοπάθεια και την δισκοκήλη στην μέση και στον αυχένα, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι σύγχρονες αυτές τεχνικές είναι ελάχιστα επεμβατικές και συνεπώς   αποφεύγονται 2 σημαντικά προβλήματα του ανοικτού χειρουργείου όπως η αιμορραγία και ο τραυματισμός των ιστών από την επέμβαση, χωρίς ταυτόχρονα να μειώνεται η αποτελεσματικότητα των τεχνικών.

Δύο από τις πιο εξειδικευμένες και αποτελεσματικές τεχνικές που εφαρμόζονται από τον γιατρό μας τα τελευταία χρόνια είναι η δισκοπλαστική και η ενδοσκοπική αφαίρεση της δισκοκήλης. Με την δισκοπλαστική η προβολή ή η δισκοκήλη επιστρέφει στο σημείο του δίσκου από όπου αρχικά εμφανίστηκε, ενώ με την ενδοσκοπική τεχνική αφαιρείται επιλεκτικά το παθολογικό μέρος του δίσκου, η δισκοκήλη, χωρίς να επηρεαστούν όμως οι ανατομικές δομές της σπονδυλικής στήλης.

Η υψηλή αποτελεσματικότητα των αναίμακτων τεχνικών στην σπονδυλική στήλη οφείλεται μεταξύ άλλων στην ορθή διάγνωση, στον προσδιορισμό των προσδοκιών του ασθενή αλλά και στην συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση του Ορθοπεδικού Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης στις σύγχρονες εξελίξεις της υψηλής χειρουργικής.