add

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΑΣ

Πρόκειται για τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών, από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό, με στόχο τη θεραπεία των παθήσεων και των τραυματισμών που εμφανίζονται, σε γενικές γραμμές, από την μεσότητα του πήχη έως και τα δάκτυλα του χεριού.

Όμως, οι κινήσεις του χεριού και ειδικά η ικανότητα των λεπτών κινήσεων, λόγου χάρη το γράψιμο, είναι αυτές που διαφοροποιούν τον άνθρωπο από όλα τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Για το λόγο αυτό, μια από τις πιο σύγχρονες, πρωτοποριακές και αποτελεσματικές τεχνικές που εφαρμόζει το Ιατρείο μας, ήδη από το 2010, είναι και η Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική η οποία σε συνδυασμό με τον άρτιο ιατρικό εξοπλισμό (παραδείγματος χάρη με τη χρήση μικροσκοπίου ή ενδοσκοπίου) ελαχιστοποιεί τον χρόνο
ανάρρωσης του ασθενή και επιταχύνει στο μέγιστο τον χρόνο επαναφοράς στη φυσιολογική του ζωή, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική, συχνά μέσα σε μερικές ημέρες.


Η δική μας προσέγγιση

Η Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, με μικρές έως καθόλου τομές δέρματος και συνεπώς άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζεται μόνο στη θεραπευτική των παθήσεων, αλλά μερικές φορές επιλέγεται από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό με στόχο την ορθή διάγνωση και σταδιοποίηση της ανατομικής βλάβης. Σε περίπτωση που η βλάβη είναι αναστρέψιμη τότε και η Αναγεννητική Ιατρική με εγχύσεις υπό την καθοδήγηση υπέρηχου έχει τη θέση της, με μερικές ωστόσο προϋποθέσεις.

Η επιλογή μεταξύ Συντηρητικής θεραπείας - Μη Χειρουργικής, Χειρουργικής θεραπείας, Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής ή/και Αναγεννητικής Ιατρικής καθορίζεται με ακρίβεια από το Ιατρείο μας και με βάση την ορθή διάγνωση της πάθησης, τη σταδιοποίηση της βλάβης, τις προσδοκίες του ασθενή και την εμπειρία μας από την εφαρμογή των χειρουργικών τεχνικών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι 8 πιο συχνές παθήσεις που εμφανίζονται στο χέρι με τα συμπτώματα του πόνου, του οιδήματος, της παραμόρφωσης, της διαταραχής λειτουργικότητας, λόγου χάρη στο κράτημα ενός ποτηριού ή στο κλείδωμα μιας πόρτας, της αισθητικής διαταραχής και της μυϊκής αδυναμίας και που αντιμετωπίζονται από το Ιατρείο μας συντηρητικά, Χειρουργικά ή Ελάχιστα Επεμβατικά, με εγγυημένη αποτελεσματικότητα, είναι:

  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (ή ωλένιου σωλήνα)
  • Τενοντίτιδες και τενοντοελυτρίτιδες
  • Γάγγλια και όγκοι νεύρων
  • Τραύματα δέρματος
  • Κατάγματα
  • Ρήξη ή διατομή τενόντων, αγγείων και νεύρων
  • Ρίκνωση παλαμιαίας απονεύρωσης
  • Αρθροπάθεια

Αληθινή Μαρτυρία Ασθενούς

Άνδρας 58 ετών, προσήλθε στο ιατρείο μας με έντονους πόνους στους δύο ώμους και με μεγάλη δυσκολία στο να ανοιγοκλείνει τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού, μετά από τροχαίο ατύχημα και εξιτήριο από κέντρο αποκατάστασης. Από την κλινική εικόνα διαπιστώθηκε συμφητική θυλακίτιδα και στους δύο ώμους, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα προχωρημένου σταδίου.


Η Προσέγγιση μας

Πραγματοποιήθηκε επείγουσα διάνοιξη του εγκάρσιου συνδέσμου με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακουφιστεί από τους πόνους και τα μουδιάσματα στο χέρι και να επανέλθει η κινητικότητα των δακτύλων. Ταυτόχρονα, η συμφητική θυλακίτιδα αντιμετωπίστηκε συντηρητικά με πλήρη επαναφορά της κινητικότητας των δύο ώμων, ενώ σταδιακά επανήλθε και η δύναμη του χεριού ώστε ο ασθενής σήμερα να εκτελεί πλήρως τις καθημερινές του κινητικές δραστηριότητες και να είναι ευχαριστημένος από την τελική έκβαση των εύστοχων παρεμβάσεων μας.

Click to Play Video

Σας ενδιαφέρει;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε ή να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα. Παρακαλώ να είστε όσο ποιο αναλυτικοί γίνεται στην περιγραφή σας.Πατήστε το κουμπί "Αποστολή"